Kontaktlinser til børn og unge

Børn vil gerne have kontaktlinser, da det giver en anden frihed end briller. Det kan f.eks. være i forbindelse med sport. Der er tre vigtige faktorer, når man skal vurdere, om dit barn kan bruge kontaktlinser: Motivation, modenhed og hygiejne.

Er det aldersbestemt, hvornår man kan få kontaktliser til børn?

Man kan ikke sætte en bestemt aldersgrænse for, hvornår man kan begynde at bruge linser. Det er afgørende, at dit barn forstår vigtigheden af hygiejne og er parat til at tage ansvaret for at behandle øjne og kontaktlinser korrekt.
Motivationen hos dit barn, bestemmer, om det bliver en succes. Men det er også vigtigt med et godt samarbejde mellem forældre, optiker og evt. øjenlæge, så den rigtige beslutning kan blive taget. Er man i tvivl, bør man vente, til man er helt sikker på, at barnet er klart.

Hyppig kontrol er vigtig

For at sikre at barnets øjne er velfungerende, indkalder vi børn oftere til kontrol. Du kan selvfølgelig altid kontakte os, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Hvad skal du selv gøre?

Kontaktlinser skal håndteres, så du kan hjælpe, hvis det bliver nødvendigt. Opstår der øjenrødme, smerte eller andre gener, skal kontaktlinserne tages ud, og du skal kontakte optikeren.

Det er vigtigt, at du sikrer dig, at dit barn overholder alle instruktioner om anvendelse og daglig pleje, og du bør selv være helt sikker på, hvordan linserne skal håndteres… men alt det lærer vi jer 😉

Kontakt os gerne for mere info